اضطراب چیست
اضطراب حالت ذهنی و جسمی انتظارات منفی است. از نظر روانی مشخصه آن افزایش برانگیختگی و دلهره به صورت نگرانی آزاردهنده و شکنجه آور و از نظر فیزیکی به وسیله فعال سازی ناخوشایند سیستم های متعدد بدن که همه برای پاسخ به یک خطر ناشناخته که خواه واقعی خیالی است مشخص میشود.
احساسات شناختی ترس در انتظار برخی از نتایج بد، و احساسات فیزیکی مانند بی قراری و تپش قلب برای ناراحتی طراحی شده اند. منظور از اضطراب جلب توجه و تحریک شما برای ایجاد تغییرات لازم برای محافظت از چیزی که به آن اهمیت میدهید است. حملات گاه به گاه اضطراب طبیعی است و حتی می تواند سازنده باشد . اضطراب را می توان بهایی دانست که ما انسانها برای داشتن توانایی تصور آینده می پردازیم.
وقتی که اضطراب به یک اختلال تبدیل می شود
اما اضطراب مداوم(مزمن)، فراگیر یا بیش از حد می تواند زندگی روزمره را مختل کند، چه در مدرسه، چه در محل کار، چه با دوستان – نشانه یک اختلال اضطرابی است.تقریباً یک سوم بزرگسالان در ایالات متحده در مقطعی از زندگی خود با اضطراب خارج از کنترل دست و پنجه نرم می کنند.
اضطراب اغلب با افسردگی همراه است و این دو علائم مشترک دارند و بسیاری از مسیرهای مغزی مشابهی را درگیر می کنند.زیستشناسی میتواند به آسیبپذیری در برابر اضطراب کمک کند، مانند تجربیات دوران کودکی مانند آسیبهای اولیه و شیوههای والدینی مانند محافظت بیش از حد.
از بین بردن کامل اضطراب نه ممکن است و نه مطلوب، زیرا نقش مهمی در هوشیاری و زنده نگه داشتن ما دارد.درمان به منظور حفظ اضطراب در سطوح قابل کنترل است.اضطراب را می توان با استفاده از روان درمانی، دارو یا هر دو با موفقیت درمان کرد.اقدامات سبک زندگی مانند ورزش منظم و تنفس عمیق نیز در کنترل اضطراب بسیار مهم هستند.
چرا اضطراب در حال افزایش است
اضطراب در حال حاضر مشکل اصلی سلامت روان در سراسر جهان است و میزان بروز اضطراب به ویژه در بین جوانان همچنان در حال افزایش است.تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال تشخیص داده می شوند.یکی از دلایلی که اغلب برای افزایش عمومی اضطراب ذکر میشود، بار عدم اطمینان در تقریباً همه حوزههای زندگی مدرن، در پاسخ به مجموعهای از تغییرات اقتصادی و فرهنگی است. اما عدم اطمینان باعث اضطراب نمی شود، اما زمینه پرورش آن را فراهم می کند.
دو عامل مهم در ایجاد اضطراب در میان جوانان، شیوههای فرزندپروری است که بیش از حد از کودکان محافظت میکند و افزایش رسانههای اجتماعی.فناوری فرصتهای جدیدی را برای ارتباط افراد فراهم میکند، اما همچنین منجر به تجربیات جدیدی از مقایسه منفی اجتماعی و مسیرهای جدیدی برای طرد اجتماعی میشود.
چگونه علائم اضطراب را بشناسیم
اضطراب نه تنها با حلقههای بیپایان نگرانی در ذهن، بلکه با ناراحتی شدید در بدن، از پرش و لرز عمومی گرفته تا صدای زنگ در گوشها و تنگی نفس، خود را نشان میدهد.
علائم بدنی اضطراب می تواند بسیار گمراه کننده باشد. نه تنها آنها اغلب به اشتباه به عنوان نشانه های حمله قلبی و عذاب قریب الوقوع – یکی از ویژگی های اصلی حملات پانیک – تعبیر می شوند، بلکه اغلب منجر به اودیسه هایی از تشخیص اشتباه پزشکی می شوند. ممکن است تصور شود که علائم جسمی ناشی از علل فیزیکی است و در جستجوی نادرست برای آنها، منبع واقعی مشکل پیدا نشده و نادیده گرفته شود.
چگونه اضطراب را درمان کنیم
اختلالات اضطرابی را اغلب می توان با روان درمانی، به تنهایی یا همراه با دارو و با تغییر شیوه زندگی با موفقیت درمان کرد.درمان شناختی رفتاری (CBT) که متناسب با اضطراب های خاص فرد طراحی شده است، یکی از موثرترین گزینه ها است.بیماران یاد می گیرند که الگوهای فکری تحریف شده ای را که ناراحتی زیادی ایجاد می کند به چالش بکشند.
مواجهه درمانی، که در آن بیماران به طور ایمن و به تدریج در معرض ترس های خود قرار می گیرند تا دیگر از آنها اجتناب نکنند، بخشی ضروری از اکثر درمان های رفتاری برای اضطراب است.دارو اغلب برای کمک به بیماران برای کنترل علائم به اندازه کافی برای تمرکز بر گفتگو درمانی استفاده می شود.
تغییرات سبک زندگی نقش مهمی در مدیریت طولانی مدت اضطراب دارد. ورزش، تنفس عمیق و برنامه های مدیتیشن همگی جنبه های بسیار خاصی از این اختلال را هدف قرار می دهند.